Locket på

2022-04-26

Söndagskvällen i Luleå Energi Arena var elektrisk. Det känns lite som att det är nu finalserien börjar, och nu är det bara att köra på.

Söndagens match är svår att beskriva. Bitarna föll på plats. Bitarna vi hela tiden visste att vi hade, men som inte riktigt klickat i de första två finalerna. Vad som väntar nu är kanske den tuffaste av finalseriens matcher. Det är i Norrköpings hemmahall vårt nästa möte sker. En erkänt svår utmaning.

Samtidigt har Norrköping allt att förlora, medans vi har allt att vinna. Från och med nu är det bara att höja blicken och köra på. Kan vi komma in med samma energi som i söndags kommer Norrköping behöva svettas.

“Osthyvlarna är framme. Grillbesticken vässade. Hela besticklådans vassa verktyg är mot vår strupe nu. Det positiva från förra matchen är ju självklart en vinst, men också sättet vi presterade på samt att vi kunde dra ifrån. Det är viktigt därför att är eftersom vi är medvetna om att matchen imorgon kommer bli tuffare, så söndagens seger ger oss både hopp och trygghet”, säger head coach Robin Sandberg.

FINAL 4:5
Norrköping Dolphins vs. Luleå Basket
27 april 18.35
Stadium Arena, Norrköping

Matchen sänds live på SVT1/2 och SVT Play.