LULEÅ BASKET FÅR LKAB SOM HUVUDSPONSOR

2023-07-14

Nu är det klart att LKAB blir ny officiell huvudsponsor till Luleå Basket. Avtalet sträcker sig över tre år med start säsongen 2023–2024.

Luleå Basket och LKAB har haft ett samarbete sedan ett antal år tillbaka. När två starka samhällsaktörer nu stärker sina band ytterligare är det med en gemensam vision om både sportsliga framgångar och en region som växer och utvecklas. Luleå Basket har vunnit 8 SM-guld och är en av de mest framgångsrika idrottsklubbarna i Sverige de senaste 20 åren, oavsett sport eller liga. Samtidigt är de också mer än vinster och guld. Klubben är en samhällsaktör, en vän och en syster som vill göra skillnad både på planen och utanför den. LKAB gör stora investeringar i Luleå med en ny industripark och är precis som Luleå Basket ledande inom sitt område. Bolaget har tagit sig an utmaningen att leda en hel industri mot en hållbar framtid och en av förutsättningarna för att lyckas i det arbetet är ett samhälle som definieras av mångfald och jämställdhet.

– I LKAB får vi en huvudsponsor som delar våra värderingar och vill göra skillnad på riktigt. Att investera i damelitidrott är att investera i ett starkare samhälle för alla och vi är glada att göra det tillsammans med LKAB. Vi har höga ambitioner och ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans, säger Christer Sehlin, klubbdirektör Luleå Basket.

– Luleå Baskets sportsliga framgångar engagerar och bygger stolthet för hela Norrbotten. Samtidigt gör de mycket gott för samhället genom sitt engagemang. Vår verksamhet är beroende av attraktiva samhällen och därför är det med stolthet LKAB investerar i en klubb som vi delar både vision och värderingar med, säger Anna Skogh, ansvarig sponsring och samhällsengagemang på LKAB.

– Vi är väldigt glada över att Norrbottens största och viktigaste företag väljer att bli huvudsponsor för Luleå Basket. Genom samarbetet med LKAB ges nu klubben förutsättningar till fortsatt offensiv satsning både på basketplan som i engagemanget utanför den, säger Lars-Olov Söderström ordförande Luleå Basket.

– Norrbottens län och Luleå behöver en växande befolkning. Att kvinnor uppfattar regionen som attraktiv är avgörande för att lyckas nå målet om att bli fler. Bra förutsättningar för damidrott är en viktig signal om kvinnors värde. Genom huvudpartnerskapet med Luleå Basket visar LKAB på att de delar den insikten, avrundar Lars-Olov Söderström.