Luleå Basket för Rosa Oktober

2021-10-10

Varje dag får ca 20 kvinnor ett bröstcancerbesked och det gör bröstcancer till kvinnans vanligaste cancersjukdom. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre. Tack vare forskningens framsteg botas i dag cirka 80 procent av alla som drabbas av bröstcancer. Hjälp oss att bota fler.

Under oktober månad färgas Svenska Basketligan Dam rosa i en gemensam kraftsamling i kampen mot bröstcancer. Varje lag får i uppdrag att genomföra en Rosa Match samt tillhörande aktiviteter för att stötta bröstcancerforskningen. Vi i Luleå Basket spelar vår Rosa Match fredag den 22 oktober mot Norrköping. Vi kommer att spela i speciella rosa matchställ som ni sedan kommer att kunna buda hem via vår sida på Tradera. Överskottet går till vår insamling till förmån för bröstcancerforskningen.

Vill du skänka pengar direkt till insamlingen kan du självklart göra det, du hittar den här: Luleå Basket för Rosa Oktober.

Rosa oktober
Basket förenar
Förebildsarbetet
ungas framtidstro i Norrbotten