Luleå Basket förstärker med svensk ungdomstalang

2019-12-02

Den svenska ungdomstalangen Matilda Åhlberg ansluter till Luleå Baskets trupp. Hon tog studenten från Riksbasketgymnasiet i Luleå så sent som i våras och spelade senast med Odessa College i Texas. Men nu återvänder hon hem till Sverige igen och gör sin första match med laget på lördag mot Wetterbygden.

”Det ska bli kul att komma tillbaka till Luleå och spela i ligan! Luleå Basket är ett lag som jag följt under några år så det känns väldigt bra att jag nu är tillbaka här i Luleå och ska spela med Luleå Basket!” säger Matilda Åhlberg.

Åhlberg, som är född 2000 och mäter 179 cm, är en Alviksfostrad guard med meriter från ungdomslandslagsspel, senast med Damer U20 där head coach Robin Sandberg även är huvudansvarig.
”Matilda var en spelare vi ville ha innan säsongen började och det känns bra att hon nu ska komma hit och spela med oss. Med truppen vi har nu, och skadeläget som är, så känns det helt rätt för båda parterna och det ska bli intressant att fortsätta följa hennes utveckling. Matilda kommer direkt kunna bidra med försvarsspel där hon är väldigt snabb och smart. Offensivt så får vi en skytt som alltid kommer att ta bra avslut och beslut”, säger Sandberg.

Statistik RIG LULEÅ, BEDN 18/19: 13,2 poäng, 3,9 returer, 2,1 assists

Spelarnytt
Matilda Åhlberg