Luleå Basket och Swedbank fortsätter resan tillsammans som samarbetspartners

2021-10-27

Luleå Basket och Swedbank fortsätter resan tillsammans som samarbetspartner. Tack vare Swedbanks stöttning och engagemang i Luleå Basket får unga bättre förutsättningar för framtiden.

“Vi är tacksamma att ha Swedbank som samarbetspartner. Deras arbete tillsammans med Friends där de vill skapa en trygg idrott för barn och unga är en viktig del i samhället”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

“Vi har varit stolt samarbetspartner till Luleå Basket under många år. Vi vill inspirera Norrbottens barn och unga till rörelse och lyfta vikten av både fysisk och psykisk hälsa. Swedbank och Friends har jobbat ihop sedan 2002 med att stötta och utbilda idrottsföreningar i hela Sverige och tillsamman vill vi skapa en trygg idrott för barn och unga. Vi är stolta över att vi kan erbjuda Luleå Basket en kortfilm som tar upp vikten av att arbeta med ett systematiskt och förebyggande trygghetsarbete mot en värld utan mobbning. Genom våra föreläsningar i ekonomi för Luleå Baskets utveckling-och elitlag får vi dessutom vara med och inspirera till en sund och hållbar ekonomi. Vi vill stötta det lokala föreningslivet och vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle”, säger Kai Soini, kontorschef Swedbank Norrbotten.

Swedbank och Friends har jobbat ihop sedan 2002 med att stötta och utbilda idrottsföreningar i hela Sverige, tillsamman vill vi skapa en trygg idrott för barn och unga. Nu har dom tagit fram en kortfilm som de hoppas att alla föreningar kommer få stor nytta av arbetet med barn och ungdomar. Denna kortfilm tar upp vikten av att arbeta med systematiskt trygghetsarbetet i idrottsföreningar.