Luleå Basket Ungdom blir Luleå Basket Utveckling!

2024-05-02

Till säsongen 24/25 kommer det att ske förändringar i ungdomsverksamheten. Dessa förändringar görs för att öppna dörren till vår elitförberedande verksamhet, så att fler lokala basketintresserade tjejer får möjlighet till en bra träningsmiljö!

Förändringarna innebär att det blir en tydlig differentiering mellan NIU och Luleå Basket Utveckling. NIU avser endast skolverksamheten och Luleå Basket Utveckling avser all kvälls- och tävlingsverksamhet. Man kommer alltså inte behöva gå på NIU för att kunna spela med Luleå Basket Utveckling.

Luleå Basket Utveckling kommer att ha en egen uttagningsperiod på tre veckor i början av sommaren, som ligger till grund för platserna i laget. Under sommaren 2024 kommer den perioden att vara, med förbehåll för ändring, måndagen den 17 juni till söndagen den 7 juli. Alla tjejer som ska gå på gymnasiet nästa år är välkomna att delta under denna träningsperiod. De parametrar som uttagningen grundar sig på är:

  • Motivation
  • Basketkunskaper
  • Fysisk förmåga

Laget byter namn från Luleå Basket Ungdom till Luleå Basket Utveckling för att tydligt visa på vilken typ av verksamhet vi vill bedriva. Det kommer även att ske en fördjupning vad gäller samarbetet mellan Luleå Basket Utveckling och seniorlaget Luleå Basket.

Vi frågor kontakta:
Robin Sandberg, Sportchef: 073-0231854
David Nilsson, Headcoach: 072-7463111