Luleå värvar lokal talang

2019-08-13

Jenny Södersten, ursprungligen från Gammelstads basketbollklubb och Luleå Basket Ungdom, har idag skrivit på för Luleå Basket. Jenny, som i våras tog studenten från NIU (Nationell Idrottsutbildning) har de senaste tre säsongerna spelat i Basketettan med Luleå Stars. Nu gör hon debut Svenska Basketligan och Luleå Basket.

Den Gammelstadsfostrade forwarden Jenny Södersten har haft en bärande roll i Luleå Stars de senaste tre säsongerna. Luleå Stars, som är en farmarklubb till LBBK, spelar i Basketettan och där snittade Södersten 11,1 poäng och 4,3 returer. I våras tog hon studenten från gymnasiet och NIU och tar sig nu an nya utmaningar i sin basketkarriär när hon tar klivet upp till SBL. Det gör henne till den första ungdomsspelare som vi har förmånen att lyfta upp från Luleå Basket Ungdom till elitlaget.

”Det är väldigt glädjande att välkomna Jenny Södersten till Luleå Basket. Jenny är den första av våra NIU-elever att ta steget upp till representationslaget och det ska bli intressant att följa hennes vidare utveckling”, säger Christer Sehlin.

”Jenny är en spelare som gått efter hela trappan i Luleå Basketcentrum, från Gammelstad till nu Luleå Basket via NIU och Luleå Stars. Det har hon gjort genom att alltid ge 100% på träningar och alltid varit orädd i matchsituationer. Att Jenny nu får chansen att bevisa sig i Sveriges bästa basketlag är ett kvitto både på hennes egna jobb och på hur en basketstad som Luleå ska fungera”, säger assisterande coach, och tillika head coach i Luleå Basket Ungdom, David Nilsson.

“Jag ser verkligen framemot att representera Luleå Basket. Efter tre säsonger i Luleå Stars känns det som en rolig utmaning att ta steget upp till ligan. Jag hoppas det blir en lång och spännande säsong med både liga- och Europaspel”, säger Jenny Södersten.

Namn: Jenny Södersten
Född: 2000
Position: Forward
Längd: 175cm
Land: Sverige

Statistik 18/19 Luleå Stars, Basketettan: 11,1 poäng, 4,3 returer, 1,1 assist.

Jenny Södersten
Luleå Stars