Luleåsonen återvänder

2019-05-09

Luleåfostrade Robin Sandberg återvänder hem och axlar rollen som klubbens head coach de kommande två säsongerna.

Sandberg, som är fostrad i Gammelstads BBK och på Basketgymnasiet i Luleå, kommer senast från Högsbo Basket där han ledde laget till en makalös prestation i SM-slutspelet som till sist gav dem en silvermedalj. Innan det hade han huvudansvaret i Mark Basket under två år. Nu återvänder han hem till Luleå igen och tar sig därmed an uppdraget som head coach i Luleå Basket de kommande två åren.

”Det känns fantastiskt inspirerande att få komma hem och till Luleå Basket. Vår satsning är helt rätt och det kommer bli lärorikt och spännande. Jag har länge velat komma hem och den här möjligheten känns perfekt. Jag är glad över min resa som tagit mig hit och vill tacka alla klubbar och människor som hjälpt mig längs vägen. Stay hungry!”, säger Robin Sandberg.

”Robin har gjort det väldigt bra under de tre senaste åren i SBL och är en coach med höga ambitioner. Han kommer passa väl in i den riktning som klubben har valt, med fokus på spelarutveckling och fler svenska spelare. Det är med stor glädje vi välkomnar honom tillbaka till Luleå och Luleå Basket”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

NAMN: Robin Sandberg
FÖDD: 1993
MODERKLUBB: Gammelstads BBK
LAND: Sverige

Robin Sandberg