Lund gästar Luleå

2021-10-30

Det har blivit dags att välkomna IK EOS till Luleå Energi Arena! Lundalaget kommer senast från en förlust mot Högsbo men har ett starkt lag och spelar bra, energisk basket.

Vi kommer stärkta från en jämn och tuff match mot Norrköping Basket som resulterade i vinst. En prövning där vi känner oss riktigt, riktigt nöjda med 35 av 40 spelade minuter. Lärdomarna från resterande minuter är att fortsätta vara aggressiva i anfall och ta hand om bollen bättre. Det är vår defensiva insats som avgör matchen mot Norrköping och vi siktar på att komma ut på samma nivå på söndag, och förhoppningsvis också höja ribban ett snäpp.

“Jag tror att det blir en intressant match, EOS har en otroligt hög högsta nivå. Vi måste se till att göra en bra prestation under 40 minuter, få dem obekväma direkt och spela tillsammans offensivt. EOS har ett intressant lag som  och de vi behöver se upp med i EOS är deras två amerikanska spelare, Jayde Christopher och Doniyah Cliney”, säger head coach Robin Sandberg och fortsätter: “Överlag så kommer returtagning och färgen bli en avgörande faktor, samt tempot i matchen som kommer vara viktigt för båda lagen. Vi vill fortsätta på samma spår och avsluta med två vinster inför landslagsuppehållet. Först ut: EOS.”

Söndagens möte är en av de två matcher som kvarstår innan landslagsuppehållet som tar vid efter vår match mot Södertälje den 5 november och sträcker sig till och med 19 november då vi möter A3 Basket. Förutom att vår head coach Robin Sandberg ingår i förbundscoachstaben så är i dagsläget fyra LBBK-spelare kallade att representera Sverige; Ellen Nyström, Allis Nyström, Fanny Wadling och Josefin Vesterberg. Sverige möter Lettland i en av fyra EM-kvalmatcher den 14 november i Riga, därefter dröjer det ett år till innan det är dags att ta emot Israel i Sverige november 2022.

Men innan dess är det alltså dags för EOS.

Luleå Basket vs. EOS
31 oktober 16.00
Luleå Energi Arena

KÖP DIN BILJETT HÄR!