Magisk upphämtning räckte inte hela vägen

2019-10-23

Det bjöds på en match med många ansikten ikväll i Luleå Energi Arena. Vi öppnar med en ganska bra första period där vi faktiskt håller våra polska gäster på en poängs underläges när vi går in i första periodpausen. I andra perioden ändras matchbilden helt och vi ger bort ett rejält övertag till Artego Bydgoszcz.

“Vi kommer ut förvånansvärt bra in i matchen i första perioden. Bra timing, bra tryck och bra aggressivitet. Sättet på slutar första perioden och inleder andra på är under all kritik. Framförallt offensivt. Vi har svårt att ta beslut med bollen och detta gör att vi har lägre procent, fler turn overs och sämre bollrörelse,” konstaterar Robin Sandberg.

Artego straffar oss direkt för våra misstag och inleder andra perioden med en run på 10-0 och det dröjer över fyra minuter innan vi lyckas sätta bollen i korgen. Gästernas överläge ökas till så mycket som 19 poäng och det ser ut att vara ganska mörkt för hemmalaget. Efter halvlek händer dock något, vi lyckas skapa momentum och med publikens hjälp jobbar vi sakta men säkert ikapp Artego.

“I tredje perioden kommer vi ut aggressivt både offensivt och defensivt. Detta resulterar i hela nio turn overs för Artegos del under den här perioden men också högprocentigt skytte från oss. Nu är det vi som har kontroll över tempot och matchen. Vi lyckas knappa igen så att vi är minus sex inför sista perioden. Med endast tre minuter kvar av matchen skiljer det så lite som fyra poäng. Där blir då varje possession väldigt viktigt och två defensiva missar resulterar i två raka treor av Artego.”

Vi kommer väldigt nära ikväll men det räcker inte hela vägen. Artego gör ett sista ryck och vinner matchen med tio poäng, slutresultat 62-72. Trots en förlust så bjöds Luleåpubliken på en riktigt härlig show från senaste tillskottet Natisha Hiedeman som gör 13 poäng i sin debut.

“Det känns tryggt att ha Natisha på plan och hon har anpassat sig snabbt till det vi vill göra även fast det inte var perfekt efter fyra träningar med laget. Men helt klart en godkänd premiär!” Säger Sandberg nöjt.

Natisha Hiedeman är inte orolig trots kvällens förlust: “The game didn’t go how we wanted, but we know that we have fight to battle back. The second quarter stumped us— but we are learning from the bad and taking away from the good and will apply it next game.”

Nu väntar förberedelser inför lördagens match mot Alvik i Svenska Basketligan som även den spelas på hemmaplan. Uppkast 18.00 i Luleå Energi Arena. Då är det dessutom Rosa matchen, en livsviktig kväll där vi samlar in pengar till förmån för bröstcancerforskningen. Tillsammans kan vi rädda liv!

FIBA EuroCup Women, grupp E
Luleå Basket – Artego Bydgoszcz 62-72
 (17-16, 6-24, 22-11, 17-21).
Luleå: Ivey Slaughter 15, Natisha Hiedeman 13, Milica Jovanovic 9, Santa Baltkojiene 7, Chioma Nnamaka 6, Allis Nyström 6, Josefin Vesterberg 4, Matilda Ekh 2.
Artego: Laura Miskiniene 15, Jennifer O´Neill 13, Brianna Kiesel 11, Kateryna Rymarenko 11, Karolina Pobozy 10, Karina Michalek 9, Elzbieta Miedzik 3.

Matcher
Eurocup