MAJA ERLANDSSON FÖRLÄNGER MED LULEÅ BASKET

2023-08-04

I fjol gjorde hon debut i SBL Dam och var med och tog ett SM-guld. Nu har Maja Erlandsson skrivit på för en ny säsong med Luleå Basket.

Erlandsson, som gick ut NIU (Nationell Idrottsutbildning) i sommar, kommer ursprungligen från Sunderby SK och kommer ha en dubbellicens där hon kombinerar spel i Luleå Basket med Luleå Stars. Hon var en viktig del i Luleå Stars förra säsongen där hon snittade 10,5 poäng, 4,5 returer, 3,7 assist och 2,8 steals. Samtidigt snittade hon 9 minuter i SBL Dam.

– Efter min första säsong med Luleå Basket är jag väldigt taggad för nya utmaningar och möjligheter. Det var en riktigt rolig och bra säsong förra året så jag hoppas på en minst lika bra säsong i år, säger Maja Erlandsson.

– Det är alltid bra när vi kan ta in unga lokala talanger i truppen. Maja har gått hela baskettrappan i Luleå från stadsdelslag till NIU och Luleå Basket Ungdom, vidare till Luleå Stars och nu till Luleå Basket. Hon är en talangfull spelare som vi hoppas ska ta kliv i sin utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Maja gör sin andra säsong som dubbellicens hos oss vilket innebär en större trygghet men också möjligheter. Maja har en aggressivitet som få och kommer kunna hjälpa oss på båda sidor av planen kommande säsong, säger Head Coach Robin Sandberg.