Maja Erlandsson skriver på för Luleå Basket

2022-08-26

I fjol var hon med och vann Basketettan med Luleå Stars. Nu har Maja Erlandsson skrivit på för Luleå Basket.

Erlandsson, som går sista året på NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Sunderby SK och kommer ha en dubbellicens där hon kombinerar spel i Luleå Basket med Luleå Stars. Hon var en viktig del i Luleå Stars förra säsongen där hon snittade 11,5 poäng, 4,3 returer, 3,3 assist och 2,6 steals. 

– Det känns jätteroligt och spännande att få chansen att ta steget upp till Luleå Basket och träna i en absolut toppmiljö. Jag känner mig redo för att ta nästa steg i min karriär och att göra det tillsammans med Luleå Basket känns superbra, säger Maja Erlandsson.

Under fjolåret var Erlandsson även med och tog guld i U-21 SM med Luleå Basket.

– Det är alltid bra när vi kan ta in unga lokala talanger i truppen. Maja har gått hela baskettrappan i Luleå från stadsdelslag till NIU och Luleå Basket Ungdom, vidare till Luleå Stars och nu till Luleå Basket. Det visar att vi gör något bra i Basket Luleå, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Det ska bli kul att se Maja i SBL och se vad hon kan göra på den här nivån. Maja har gått NIU och varit delaktig i ungdomslaget på flera olika sätt. Förra året gjorde hon en väldigt bra säsong med Stars och bidrog starkt till en serieseger. En talangfull spelare som har många hot offensivt och är snabb defensivt, säger Head Coach Robin Sandberg.

Namn: Maja Erlandsson
Född: 2004
Position: Guard
Längd: 172cm
Land: Sverige

Maja Erlandsson