Maktövertag i första semin

2022-04-03

Det bjöds på basketgodis i Luleå Energi Arena i första semifinalen när vi körde över Umeå redan i första halvlek. Nu väntar returmöte på tisdag i Västerbotten.

Det blev aldrig spännande idag. Vi öppnar matchen med en fläckfri insats. Hög intensitet, bra bollsving och fantastiskt flow – och A3 har inte en chans. Efter första perioden står det 31-11 och så fortsätter det. När det står 43-14 i mitten på andra perioden tar Umeås coach Janne Enjebo time out nummer två.

“Första halvlek är en perfekt start på semifinalerna. En perfekt prestation och ett perfekt resultat att gå på halvtidsvila med. I tredje perioden blir vi lite passiva och hamnar på hälarna. Det känns lite som att vi tror att matchen är över vilket gör att Umeå kan närma sig lite under period tre”, säger Robin Sandberg.

A3 kan krypa lite närmare under tredje perioden, vilken de faktiskt vinner med 11 poäng. Men övertaget vi skaffat oss under första halvlek gör att det här aldrig blir en särskilt spännande match. Däremot är den underhållande. Det är högt tempo, mycket känslor och en engagerad publik som gör det här till en riktig basketfest. Det bådar gott inför kommande matcher i ett förhoppningsvis långt slutspel.

“Nu flyttar vi fokus till nästa match som kommer bli mycket tuffare. Vi vet vad A3 kan prestera på hemmaplan, vilket vi erfarade sist vi var där. De är starka med sin egna publik i ryggen och att de är sugna på revansch är en lågoddsare”, avslutar Robin Sandberg.

Luleå Basket–A3 Basket Umeå 90–69

(31–11,23–16, 16–27, 20–15)

Poäng, Luleå: Brooke McCarty–Williams 36, Bria Goss 14, Ellen Nyström 10, Josefin Vesterberg 10, Allis Nyström 10, Felicia Ponturo 4, Moa Erlandsson 3, Fanny Wadling 2, Eira Borgh 1.

Poäng, Umeå: Anja Marinkovic 21, Tiffany Brown 14, Ama Degbeon 10, Isabelle Edholm 10, Sherise Williams 8, Sandra Hansson 6.