Matchboll

2023-04-05

Vi skaffar oss matchboll genom en andra seger mot Östersund i semifinalserien. Förbättrat skytte och lika intensivt försvar säkrar vinsten med stora siffror, 98-62.

Efter söndagens semifinal var laget överens om att det var på den offensiva planhalvan förbättringar behövde ske. Försvaret var så gott som perfekt, men hög intensitet matchen igenom och ett imponerande lagarbete. Skyttet och flödet i anfall lämnade däremot lite att önska. Samtidigt så räknade vi med att Östersund skulle komma ut starkare i den andra matchen. Det visade sig stämma.

Det var helt klart en mer fysisk matchbild igår. Även om tavlan snabbt visade stora siffror i vår fördel så kunde man med en snabb titt i protokollet se att Östersund flera gånger var oss hack i häl. Vi vinner andra och tredje perioden med bara sex, respektive fem poäng. Så det är i matchens inledning och avslutning som de stora rycken sker.

Vilka förändringar i taktiken gjorde ni inför andra matchen?
“Egentligen typ inga, förutom detaljer. Vi ville skydda färgen, förhindra deras attacker i mitten och spela lite mer strukturerat överlag”, säger coach Sandberg om matchen.

Hur kommer de två första semifinalerna och de resterande skilja sig åt, tror du?
“En stor faktor är ju såklart att nu blir det två raka bortamatcher för oss. Både vi och Östersund är två lag som helt klart spelar bättre på vår hemmaplan tack vare en lojal och passionerad hemmapublik. Den andra skillnaden är att det är vinna eller försvinna för Östersund. Jag tror att det kommer tillföra en extra skärpa till nästa match, det finns inget att spara på för deras del och det kommer påverka spelets karaktär.”

Nu väntar alltså några dagars vila innan det blir dags att ge sig av mot Östersund för den tredje, och eventuellt avgörande, semifinalen. Skulle Östersund knipa en seger på sin hemmaplan spelar vi fjärde semifinalen två dagar senare den 14 april. Tvingar Östersund fram en femte och avgörande match spelas den i Luleå Energi Arena den 16 april.

Kommande semifinaler

vs. Östersund Basket

12 april 19.00
Östersunds Sporthall
Matchen sänds på sbldamplay.se

14 april 18.30*
Östersunds Sporthall
Matchen sänds på SVT

16 april 15.00**
Luleå Energi Arena
Matchen sänds på SVT

*Matchen utgår om serien avgörs 3-0
**Matchen utgår om serien avgörs 3-1

Matchreferat