Matcherna duggar tätt!

2022-01-29

En väl godkänd och stabil insats i Uppsala som resulterar i lagets sjuttonde raka seger i SBL och segertåget ser ut att tuffa på utan förseningar. Än så länge, i alla fall.

Vi greppade tag i matchen redan första minuterna med 93:orna Nyström, Nyström och Vesterberg i täten som visade vägen. Efter första perioden var ställningen övertygande 8-33 och efter rann det bara på. Vi har flera täta matcher nu och det är viktigt att vi kan ta oss an den belastningen och fortsätta spela kvalitativ basket. Ett förhoppningsvis långt slutspel väntar till våren och alla matcher på vägen dit är förberedelse.

En något decimerad trupp kom till spel idag, och dessutom matchades Brooke McCarty-Williams försiktigt efter smällen mot knäet hon fick senaste hemmamatchen mot Mark. Trots blygsamma 13 minuter och 29 sekunder lyckades hon med konststycket att göra 23 poäng och med en trepoängsprocent på 87% (7/8 satta treor).

“En fantastisk insats idag! Vi gör en nästintill perfekt match och prestation! Kul att se att vi fortsätter att växa och att vi lyckades prestera med spelare borta. Brooke behövde inte många dagar vila innan hon var tillbaka och vi vill egentligen bara stegra hennes belastning kommande matcher”, säger en nöjd coach Sandberg efter matchen.

Många spelare presterade på topp idag, inte minst Moa Erlandsson, Jenny Södersten och Sandra Hedlund som klev fram och tog ett större ansvar när rotationen var kort. “Moa har gjort flera bra matcher nu och Jenny och Sandra gör riktigt bra insatser idag defensivt och offensivt!” säger Sandberg.

Nu väntar ytterligare en resa söderut till Jönköping där vi gästar Wetterbygdens hemmaborg på måndag.

“Matcherna duggar tätt! Två matcher kommande vecka, en på måndag och en på onsdag. First up är Wetterbygden och med tuffare schema så blir det viktigt att bibehålla samma fokus och se till att alla bidrar. Wetterbygden kommer från en fin insats mot Borås och deras lag är väldigt komplett och jag blir inte förvånad om dem klättrar ytterligare i tabellen”, avslutar Sandberg.

Kommande matcher:

WETTERBYGDEN vs. LBBK
31 januari 19.00
Husqvarna Sporthall, Jönköping

LBBK vs. Borås Basket
2 januari 19.00
Luleå Energi Arena

Se matcherna live HÄR. Köp biljett till onsdagens hemmamatch HÄR.