MATILDA ÅHLBERG ÅTERVÄNDER TILL LULEÅ BASKET

2020-06-29

Efter att ha startat säsongen på Odessa College i Texas valde den svenska ungdomslandslagsspelaren att återvända till Sverige och Luleå Basket förra säsongen. Trots att det var hennes första år i SBL Dam gjorde hon avtryck direkt och snittade 5,2 poäng och 1,5 returer med ett vasst skytte.

– Valet att stanna kvar i Luleå känns otroligt bra. Jag tror på Luleå Basket och att det är rätt miljö för mig att vara i för att ta nästa steg basketmässigt. Efter basketgymnasiet och spel i SBL Dam förra säsongen känns staden Luleå som hemma. Nu ser jag fram emot att säsongen ska dra igång och göra det tillsammans med den intressanta trupp som är på gång, säger Matilda Åhlberg.

– I Matilda får vi en stark skytt och bra försvarsspelare som kommer bidra mycket. Det är en ung utvecklingsbar spelare som vi hoppas ska fortsätta ta steg framåt i sin utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Vilket intryck hon gjorde förra säsongen med skytte, energi och defensivt jobb. Jag ser verkligen fram emot en ny säsong med Matilda i laget och jag är säker på att hon kommer ta nya steg och skapa glädje i Luleå Energi Arena. Hon har bevisat sig redan men med den säsongen i ryggsäcken och en riktigt bra sommar bakom sig så kommer hon få GÖRA SAKER i ligan kommande säsong. Lagbygget börjar ta sig och nu har vi ett lag som alltid kommer kriga och spela tufft, säger Head Coach Robin Sandberg.

Matilda Åhlberg