Matilda Ekh får utbildningsplats i Luleå Basket

2019-08-26

Guarden Matilda Ekh får en utbildningsplats hos Luleå Basket. Ekh kommer ursprungligen från Västerås Basketbollförening och studerar nu sista året på RIG Luleå och Luleå Gymnasieskola.

Den sjutton år gamla guarden har under sommaren representerat Sverige i U18 EM och där ledde hon sitt lag till en semifinal. Hon snittade 14,8 poäng, 6,3 returer och 2,5 assist och ingick dessutom i europeiska mästerskapens Allstar Five, vilket är en otrolig bedrift. Efter samråd med RIG Luleå har man kommit fram till att Ekh är redo för att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och därför erbjuds hon möjligheten till en utbildningsplats hos Luleå Basket i SBL Dam.

”Jag ser fram emot den kommande säsongen och att få representera Luleå Basket. Det ska bli väldigt roligt och lärorikt att få ta nästa steg och spela både i ligan och EuroCup!” säger Ekh.

Utbildningsplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och RIG Luleå.

”Jag ser fram emot att få jobba och fortsätta utveckla Matilda. Hon är en spelare som har utvecklats mycket under sina år i Luleå och jag tror verkligen hon är redo för nästa steg. Det ska bli intressant att se henne i Luleå Energi Arena i år”, säger Robin Sandberg, head coach i Luleå Basket.

Mikael Johansson som är tränare på RIG Luleå är nöjd över samarbetet: ”Matilda är en väldigt ambitiös spelare med högt uppsatta mål. Hon besitter en hög spelförståelse och är tekniskt långt framme. Matilda har uppmärksammats på internationell nivå och vi på RIG Luleå är glada att vi i samarbete med Luleå Basket nu även kan erbjuda henne en utbildningsplats på nästa nivå.”

Namn: Matilda Ekh
Född: 2002
Position: Guard
Längd: 182cm
Land: Sverige

Statistik 18/19 U18 EM: 14,8 poäng, 6,3 returer och 2,5 assist

Matilda Ekh
RIG Luleå