MATILDA EKH TILLBAKA I LULEÅ BASKET

2020-09-10

Ifjol blev hon utsedd till Årets Stjärnskott i SBL Dam. I år var siktet inställt på college och Michigan State. Nu är Matilda Ekh tillbaka i Luleå Basket.   

Allt var klart för en flytt till college och Michigan State men en coronapandemi satte käppar i hjulen. Efter noga övervägande har nu Ekh bestämt sig för ytterligare en säsong med Luleå Basket. Under fjolåret snittade hon 8,5 poäng, 3,2 returer och 2,2 assist i SBL Dam och blev utsedd till Årets Stjärnskott.

– Det känns rätt att stanna i Luleå Basket med tanke på allt som pågår. Jag ser fram emot säsongen och att äntligen få spela. Vi har ett spännande lag och jag tror att vi kan få ihop något riktigt bra tillsammans, säger Matilda Ekh.

– Jag är väldigt imponerad av Matildas debutsäsong. Hon presterade på en hög nivå både i SBL Dam och EuroCup. Hon besitter en hög spelförståelse och har ett naturligt flyt i spelet. Jag är övertygad om att vi kommer få se en fortsatt utveckling av henne under året, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Under sommaren blev Ekh återigen uttagen till seniorlandslagets träningsläger där hon nu på allvar börjar slå sig in i den svenska landslagstruppen.

– Vilken härlig nyhet att Matilda stannar kvar i Luleå Basket. Lite synd för henne själv att collegespelet blev framflyttat men jag är väldigt glad att vi får se henne ett år till i Luleå Energi Arena. En till spelare som kan skapa offensivt och som passar väldigt bra in i vår defensiva plan, säger Head Coach Robin Sandberg.

Matilda Ekh