Med kärlek.

2020-03-13

Igår kom beskedet att vår säsong avslutas i förtid med anledning av Coronaviruset (Covid-19). Det väcker känslor, såklart. Vi anser att Svenska Basketbollförbundet agerar snabbt, klarsynt och tydligt. Under de rådande omständigheterna är detta helt rätt beslut att ta och vi är stolta över att tillhöra ett förbund som tar ansvar och värnar om sina medmänniskor. Som Mats Carlson, ordförande i  SBBF sa: “I detta läge måste laget Sverige komma först.” Och vi kan inte annat än hålla med.

På andra sidan av detta beslut så finns såklart en mängd känslor. Det här var inte hur vi hade önskat att säsongen slutade. Vi såg fram emot ett jämt och tufft slutspel efter en grundserie som bjudit på mer spänning och dramatik än på flera år. I vår mening har Sveriges basketpublik erbjudits en bättre liga än på många år och oavsett hur den avslutas så ser vi på kommande säsong med tillförsikt och en enorm hunger.

Det känns snopet och obekant att sammanfatta en säsong efter gårdagens besked, men inte särskilt svårt. Vi har haft förmånen att jobba med ett helt fantastisk lag i år. En spridd blandning av individer som tillsammans blev ett lag som spridit glädje, energi och jävlar anamma till alla i sin närhet. Varje match, varje träning och varje möte har varit kantat av glädje, målmedvetenhet och energi. Det är inte alltid det klickar, men efter i år kan vi på Luleå Basket inte göra annat än känna en enorm tacksamhet över att ha fått förmånen att jobba med dessa fantastiska spelare och personer. Vi önskar bara det varit några veckor till. Så tack, thank you, hvala ti och dank u wel till er.

Men vägen hit har inte bara vandrats av spelare och coacher, utan även av våra fantastiska funktionärer, publik och samarbetspartners. Utan er hade vi gått vilse för länge sedan. Vi önskar att vi fått bjuda på mer basket i år, men hälsan och samhällsansvaret går först. Vi hoppas att ni håller er friska och att vi ses i Luleå Energi Arena till hösten när vi går mot nya framgångar tillsammans. Tack för allt ni gör för oss.

Vi tackar ödmjukast för alla gratulationer.

Med kärlek,
Luleå Baskets organisation.