MEHRYN KRAKER ÅTERVÄNDER TILL LULEÅ BASKET

2024-06-10

Säsongen 2022/2023 var hon med och tog både SM-guld och Svenska Cupen guld. Nu återvänder Mehryn Kraker till Luleå Basket till kommande säsong.

Kraker spelade senaste säsongen i Australiens högsta liga WNBL med Bendigo där hon snittade 11,1 poäng, 3,1 returer, 3,7 assist och 1,1 steals och stod för ett högprocentigt skytte (59 % på 2-poängarna och 37 % på 3-poängarna). Nu har hon valt att återvända till Luleå Basket.

– I couldn’t be more excited to return to Luleå! It feels very much like returning home. I resonate with Robin’s vision of Luleå Basket, and value playing for a team that places much importance on community involvement. Lastly, I am looking forward to rejoining the girls, as they are incredible people and teammates, säger Mehryn Kraker.

Under sommaren kommer Kraker spela i en av Australiens sommarligor NBL1 East med Ballarat Miners innan hon ansluter till Luleå Basket i början av september.

– I Mehryn får vi en väldigt allround spelare som kan spela på flera positioner. Hon har visat att hon har många styrkor där skyttet är det som sticker ut mest. Han har under flera år visat vilken bra spelare hon är och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta leverera på samma nivå under kommande säsong, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Jag är otroligt glad att kunna presentera en spelare vi känner igen till nästa säsongs lag. Mehryn är en spelare vi och Luleåpubliken har koll på och det är något vi vill prioritera. Jag tror också att det är precis den här speltypen vi behöver för att ge laget både lite spets och flexibilitet. Mehryn passar vårt sätt att spela men är framför allt så mångsidig i sitt spel så hon kommer kunna hjälpa oss på alla tänkbara sätt, säger Head coach Robin Sandberg.