Med chans till kvittering

2023-04-21

Onsdagens drabbning i den första finalen blev fysisk, jämn och hätsk. Förlust med sju poäng är något vi inte är nöjda med, samtidigt som vi vet vad vi behöver göra.

Trots en drömstart åt sig gästande Södertälje in i matchen, fick flyt och började sätta skotten. Samtidigt blev vi avvaktande och och tvekande. Det är en situation som inte kommer upprepa sig imorgon när vi kliver ut på parketten i Täljehallen. En förlust är aldrig önskad, men samtidigt ska vi komma ihåg att trots enorma foulproblem, hälften så många försök från straffkastlinjen och ett ganska dåligt skytte så förlorade vi bara med sju poäng. Sju poäng. Alla som sett en basketmatch vet att det är inte en betryggande ledning, eller vinstmarginal för den delen.

“Det finns en del justeringar att göra från match ett som vi behöver fokusera på, samtidigt som jag tror att det viktigaste kommer vara att bibehålla saker och studsa tillbaka på ett bra sätt. Det kommer bli otroligt tufft med finalmatch på bortaplan. Det kommer vara fysisk och krävande på många sätt. Vi behöver göra ett bättre jobb med att luckra upp dem offensivt och överlag vara lite mer aggressiva.”

En vinst imorgon skulle innebära att serien återvänder till Luleå med 1-1 i matcher. Ett scenario vi mer än gärna ser framför oss.

Final 2:5

vs. Södertälje

22 april 14.00
Täljehallen

Se matchen live

Inför match