MOA ERLANDSSON KLAR FÖR YTTERLIGARE ETT ÅR

2021-07-07

I fjol kombinerade hon spel i Luleå Basket och Luleå Stars via en dubbellicens. Nu fortsätter Erlandsson det upplägget då hon är klar för Luleå Basket ytterligare en säsong.

Erlandsson, som har gått på NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Sunderby Basketbollklubb och snittade ca 5 min/match i SBL Dam ifjol. Hon spelade betydligt fler minuter i Basketettan med Luleå Stars innan serien stängde ner. Där ledde hon laget i flera kategorier med 16,3 poäng, 11,5 returer, 3,0 steals och 1,8 assist.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för ytterligare ett år med Luleå Basket. Jag ser fram emot att säsongen ska starta och hoppas att vi äntligen kan få spela inför ett fullsatt Luleå Energi Arena, säger Moa Erlandsson.

I dagarna blev det även klart att Erlandsson kallas till U-20 landslagets träningsläger 12-24 juli där de ska möta Finland och Island.

– Kul att Moa väljer att fortsätta hos oss en tredje säsong. Moa kommer till kommande säsong ta en större roll med oss och kunna utvecklas ännu mer på planen. Kurvan har pekat åt samma håll som hennes skott och hon har växt mycket år till år men äntligen kommer hon få visa det. Defensiv stabil spelare, en bra returtagare och skyttet är framför allt de vi kommer få se direkt i september, säger Head Coach Robin Sandberg.