MOA ERLANDSSON KLAR FÖR YTTERLIGARE ETT ÅR

2020-09-07

I fjol kombinerade hon spel i Luleå Basket och Luleå Stars via en dubbellicens. Nu fortsätter Erlandsson det upplägget då hon är klar för Luleå Basket ytterligare en säsong.

Erlandsson, som precis avslutat sista året på NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Sunderby Basketbollklubb och snittade ca 7 min/match i SBL Dam ifjol. Hon spelade betydligt fler minuter i Basketettan med Luleå Stars där hon ledde laget i alla kategorier med 13,2 poäng, 10,2 returer och 3,0 assist.

– Att stanna i Luleå ett år till känns jättekul, speciellt med tanke på det spännande och unga lag vi har i år. Jag ser fram emot att säsongen ska starta och jag tror att det kommer bli ett bra, roligt och utvecklande år för mig, säger Moa Erlandsson.

Talangplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och Luleå Stars.

– Jag blev väldigt imponerad över Moas förra säsong. Både med oss men också hur hon tävlade i Stars, vilket gör att jag tror väldigt mycket på henne. Vi kommer få se bollen försvinna, för att sedan se den hitta botten av nätet, säger Head Coach Robin Sandberg.

Moa Erlandsson