Mot Götet!

2022-02-15

Det nalkas bortamatch och den här gången beger vi oss mot Göteborg och närmare bestämt västra Frölunda för att ställas mot Högsbo Lions.

Att det är ett tag sedan vi spelade mot Högsbo är ingen överdrift. 2 oktober mötte vi Göteborgarna sist i en match som också var vår andra grundseriematch. Tidigt på säsongen är få lag helt harmoniska och samspelta och det märks ofta i matchbilden. Vi lär se en stor skillnad där under morgondagens möte. Båda lagen har nu flera månader av träning och matchande bakom sig och nu börjar dessutom förberedelser inför slutspelet och kampen om viktiga poäng innan tabellen cementeras och kvartsfinalsmotståndare fastställs.

Sedan vi mötte Högsbo sist har förändringar i spelartruppen skett. Amerikanskan Tynice Martin skickades hem och istället rekryterade man Ceejay Nofuente, ett nygammalt ansikte för klubben, samt Jaquline Luna Castro. Högsbo kommer senast från tre raka segrar mot Helsingborg, Borås och Södertälje och lär inte vilja bryta segersviten i onödan.

Sist Luleå Basket klev ut på golvet var 2 februari då vi gästades av Borås Basket. En viss orytm satt i efter ett intensivt spelschema på grund av flyttade matcher och covidstrul, och segern satt en bit in. Sedan dess har vi varit förskonade från sjukdomar och kunnat återgå till vår vanliga träningsrutin vilket verkligen varit uppskattat. Det är med pigga ben vi reser ned till Högsbo, om än med lite decimerad trupp då både Sofia Hägg och Allis Nyström fattas i rotationen.

“Det ska bli kul att spela match igen, speciellt nu när vi haft en mer normal förberedelse än tidigare matcher. Även fast spelare är borta och några nyss spelet U21-SM så känns det som att vi är i bra fas efter jul och en kaosig start på det nya året. Högsbo är i mina ögon absolut ett slutspelslag. De har saknat spelare under första halvan av säsongen och nu sett till att signa nya förvärv efter jul vilket gör dem till ett riktigt bra lag och ett riktigt hot imorgon. Det blir kul!” säger Robin Sandberg.

Högsbo Lions vs. LBBK
16 februari 19.00
Gothia Arena, Västra Frölunda

Se matchen live HÄR.