Mot Norrköping… igen.

2023-02-17

Landslagsuppehållet är över och vi beger oss mot Norrköping. Det har blivit dags att möta dem för sista gången i grundserien och bara timmar innan transferfönstret stänger släpper Norrköping nyheten om att Sofia Pelander återvänder till laget. 

Finskan har gjort totalt fyra säsonger med Norrköping och har efter det även dragit på sig A3-linnet. Men nu står det klart att hon återvänder till Kevin Taylor-Lundgrens trupp.

“Vi är otroligt glada över att Sofia kommer tillbaka till Dolphins. Vi får mer styrka och tuffhet nära korgen vilket kommer vara viktigt inför slutspelet”, säger coach Kevin Taylor Lundgren till dolphins.se. Pelander kommer att vara spelklar inför vårt bortamöte på söndag och med tanke på hennes rutin och bekantskap i klubben så lär ingen ringrost finnas.

Det här blir första matchen efter landslagsuppehållet där tre spelare och en coach varit delaktiga i att representera Sverige i EM-kvalen mot Israel och Lettland. Sjuttonåriga Tilda Trygger deltog under lägrets inledande dagar. Fanny Wadling, Ellen Nyström och Robin Sandberg reste till Israel och deltog sedan i en historisk kväll i Avicii Arena där publikrekordet för en dambasketmatch krossades, inte bara i Sverige utan även i Europa.

Men nu har det blivit dags att samlas igen och ta sig an de resterande sex matcherna i grundserien. Härnäst kommer alltså den regerande svenska mästaren Norrköping. Det är ett bra tag sedan vi möttes i grundserien, men väldigt nyligt som vi möttes i Svenska Cupen. Norrköping lär kliva in i matchen med samma känsla som vi hade inför cupfinalen – revansch. Med Pelander med i truppen kommer vi behöva vara beredda på att kämpa i färgen och slåss om returerna.

Norrköping Dolphins vs. Luleå Basket
19 februari 16.00
Stadium Arena, Norrköping

Se matchen live här

Inför match