Mot Västerbotten

2022-04-04

Vi beger oss mot Västerbotten för den andra semifinalen. Umeå vill inte se en repris på första perioden i gårdagens match och lär komma ut aggressivt från start, och med publiken som sjätte spelare.

Vi vill ta vid där vi avslutade i går. Den första semifinalens matchbild må ha svajat något, men sett till vår prestation kan vi inte vara annat än nöjda, speciellt med första halvlek. Vi är aggressiva, intensiva och konsekventa, precis som vi vill vara. Fokuset inför tisdagens returmöte är alltså att fortsätta precis som vi börjat den här semifinalserien. Vilket är lättare sagt än gjort, speciellt eftersom Umeå kommer göra allt i sin makt för att försvåra det för oss.

Umeå stod på hälarna första halvan men åt ikapp litegrann under tredje perioden där de får bättre flow och produktivitet i sitt spel. De är en erfaren grupp som man inte får underskatta, speciellt inte när den erfarenheten kryddas av revanschlust.

“Ny match och en mycket tuffare utmaning. Vår känsla är bra och pressen åker över lite mer på dem nu i och med vår vinst igår”, säger Robin Sandberg. “Defensivt så behöver vi hantera deras skytte lite bättre och offensivt kan vi vara ännu lite mer aggressiva.”

Laget åker ned till Västerbotten redan idag för bästa förberedelse. Semifinalerna spelas bäst av fem, vilket innebär att lyckas vi bärga ännu en vinst imorgon så ger det oss matchboll inför tredje semifinalen hemma nu på fredag.

SEMIFINAL 2
A3 Basket vs. Luleå Basket
5 april 19.00
Umeå Energi Arena

Se den live HÄR.