Nagelbitare i Göteborg!

2022-02-16

Vi reste ned till Göteborg väl medvetna om att Högsbo kommer från tre raka segrar med en upprustad trupp. Så inte är det en överraskning att kvällens match blev en nagelbitare som avgörs i slutminuterna.

Det blev en jämn tillställnings vi bjöds på denna superonsdag då inte bara denna, utan ytterligare fem matcher spelades i Svenska Basketligan ikväll. Matchen börjar i högt tempo och vi drar jämt med hemmalaget under första tio minuterna. Under andra halvlek tappar vi intensiteten något och Högsbo kapitaliserar på vår dipp och tar tag i ledningen. Samtidigt sitter vi med foulproblem på vår redan decimerade trupp vilket komplicerar saker och ting.

Vi går in i halvtidsvila med ett underläge med fyra poäng. Högsbo har hittills haft bra kontroll i sitt defensiva försvarsarbete och pressat oss till mindre bra avslut och dåligt flyt. Nu gäller det för oss att vrida matchbilden till vår fördel. Det gör vi genom att vrida upp intensiteten i försvar och, trots att bänken är tunn, fortsätta jobba stenhårt över hela planen för att pressa Högsbo till samma svåra beslut som vi ställts inför i första halvlek.

Det ger resultat, men matchen kommer inte avgöras förrän i slutminuterna. Vi inleder fjärde perioden med att greppa ledningen med två poäng efter en and 1 av Felicia Ponturo. Men det är inte sista ledningsbytet för den här matchen. Med 2:30 minuter kvar leder Högsbo med fyra poäng. Då svarar McCarty-William, som vid det här laget redan är poängbäst i matchen, med flera ytterst välbehövliga sekvenser innehållande en trea, en lay up, en steal men framförallt en tydlig beslutsamhet. Vi greppar ledningen i matchens sista flämtande anfall och kan ro hem 19 segern i årets grundserie av Svenska Basketligan.

Högsbo–Luleå Basket 73–77
(25–23, 18–16, 14–17, 16–21)

Poäng, Luleå: Brooke McCarty-Williams 30, Bria Goss 17, Fanny Wadling 8, Josefin Vesterberg 8, Eira Borg 6, Felicia Ponturo 5, Ellen Nyström 3.

Poäng, Högsbo: Korinne Campbell 23, Ida Fredriksson 12, Hanna Halilovic 10, Jaqueline Luna—Castro 9, Louise Noaksson 7, Elin Johansson 7, Elin Fredriksson 5.