Nästa nykomling

2021-10-14

På lördag är det äntligen dags för match igen och vi möter ytterligare en nykomling i Borås Basket. Det är alltid spännande att möta nya lag som bjuder på nya strategier och överraskningar.

Borås har tre matcher i bagaget precis som oss och kommer senast från ett jämnt möte mot Helsingborg som slutade i förlust med sju poäng.

Vår senaste match som var borta mot Östersund blev något av en nyttig påminnelse. Det går inte att starta på hälarna. Vi fick jaga hela första halvlek innan vi kom in i vårt spel, steppade upp försvaret och fick springa i några enkla poäng. Östersund var ett tufft motstånd precis som väntat och enligt headcoach Robin Sandberg så bör laget visa sig från en vassare sida direkt från start på lördag.

“Jag hoppas vi tog till oss några lärdomar från senaste matchen i Östersund och kan visa lite starkare prestation under kommande 40 minuter. Vi har startat bra men får inte bli bekväma! Lördag bjuder på ny match på bortaplan mot en till nykomling som slagit sig in i ligan med kraft och energi. Borås har fått behålla stora delar av laget som tog dem upp till ligan men också rekryterat väldigt bra med erfarenhet från både Svergie och USA”, säger Sandberg.

Borås Basket vs. Luleå Basket
16 oktober 15.00
Boråshallen

SE MATCHEN LIVE PÅ SOLIDSPORT.COM/LULEABASKETDAM