Nittonde raka segern

2023-03-15

Vi tar hem nittonde raka segern i år och med det stänger vi även igen grundserien. Vi avslutar med en lite ljummen insats mot Eos där siffrorna tillåts bli onödigt stora.

Precis som förra matchen mot Eos blir det tydligt väldigt snabbt att det inte kommer bli en tight match. Även om Lundalaget spelar med hög energi idag så är vi numret för stort. Deras amerikanskor var som väntat ivriga med bössan, och även om inte allt går i så svarar de för drygt 20 poäng var.

“Eos gjorde det väldigt bra idag. En ihållande entusiasm och glädje matchen igenom och de tvingar oss till några krångliga lägen som stoppar upp vårt flow bitvis under matchen”, säger Robin Sandberg.

Skärpan är inte riktigt där idag. På sätt och vis är det väl förståeligt, när seriesegern är säkrad med två matcher kvar av grundserien är alltid utmaningen att inte slappna av för mycket. Idag släpper vi för mycket och siffrorna blir onödigt stora. Det är ingen fara på taket, men det är viktigt att vi steppar upp inför första kvartsfinalen.

“Annars är det en ganska klassisk sista match där inget står på spel. Blickarna är en vecka fram på första kvartsfinalen mot Mark och nu gäller det att toppa formen”, avslutar Robin Sandberg.

Ikväll blev det alltså klart vem vi får som motståndare i första slutspelsmatchen och det blir Kinnas stolthet, Mark Basket, som vi möter den 22 mars 19.00 i Luleå Energi Arena. Mark Basket som ju är det enda lag som lyckats slå oss denna säsong lär bjuda på tufft motstånd. Det ser vi fram emot.

Redan nu kan du köpa biljetter till första kvartsfinalen. Klicka här.

Kvartsfinal 1

Luleå Basket vs. Mark Basket
22 mars 19.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett här!

Matchreferat