Nnamaka förlänger

2019-05-20

Idag blev ännu en nyckelspelare klar för Luleå Basket då landslags- och WNBA-meriterade forwarden Chioma Nnamaka förlänger sitt kontrakt med klubben.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att Chioma Nnamaka kommer att göra sin tredje säsong med Luleå Basket till hösten. Hon är en väldigt viktig pusselbit i lagbygget inför den kommande säsongen. Under förra säsongen snittade hon 12,1 poäng, 4,8 returer och 1,6 assist.

”Chioma är en viktig pusselbit på flera plan. Hennes erfarenhet, spelskicklighet och ledaregenskaper gör henne till ett självklart val för mig. En skytt av rang som också ger oss möjligheten att spela flexibelt både offensivt och defensivt”, säger head coach Robin Sandberg.

”Det känns bra att stanna i Luleå nästa säsong. Jag trivs jättebra här och jag ser fram emot den nya satsningen som klubben vill göra. Det är absolut något som jag vill vara delaktig i samtidigt som jag känner mig revanschsugen”, säger Nnamaka.

”Chioma betyder mycket både på och utanför planen så hon är en viktig pusselbit i lagbygget som fallit på plats. Jag tycker hon är den bästa skytten vi har i svensk basket för tillfället så Luleåpubliken kommer få se många fler 3-poängare från hennes sida framöver”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

NAMN: Chioma Nnamaka
FÖDD: 1985
POSITION: Forward
LÄNGD: 183cm
MODERKLUBB: KFUM Uppsala
LAND: Sverige

STATISTIK 18/19: 22 matcher, 27 minuter, 12,1 poäng, 4,8 returer och 1,6 assist.

Chioma Nnamaka