Norrlandsderby på bortaplan!

2022-03-15

Äntligen är det dags för Norrlandsderby! Umeå är alltid ett speciellt möte med mycket historik och en extra spänning, oavsett vad som står på spel.

Imorgon väntar A3 Basket på bortaplan. Ett lag vi delar många dramatiska möten med, vilket gör att möten oss emellan alltid är speciella. Umeå ligger just nu på en femteplats i tabellen precis efter Alvik och med lika många vinster. Senast kommer A3 Basket från två tuffa matcher mot Högsbo och Södertälje, där den senaste slutade med en dramatisk enpoängsvinst.

“Umeå är alltid speciellt! Ett Norrlandsderby med mycket historia. Det känns lite skönt att ha en liten extra krydda till den här matchen nu när vi närmar oss slutet av grundserien. Det gör oss mer motiverade men också bra möjlighet att vässa på detaljer mot bra motstånd. Umeå har haft liknande lag i många år vilket är en stor fördel med nyckelspelare som Tiffany Brown, Abigail Asoro och Ama Degbeon i spetsen”, säger Robin Sandberg.

För vår del vill vi fortsätta där vi slutade i fredags mot Visby. Med hög intensitet, tufft försvar och effektiv bollfördelning. Det betyder väldigt mycket att ha Allis Nyström tillbaka i rotationen igen, speciellt när Fanny Wadling inte kommer till spel imorgon, och det är viktigt att ha dessa två grundspelsmatcherna på oss lägga de sista pusselbitarna inför kvartsfinalen nästa helg.

Matchen imorgon sänds på SVT Play så sprid ordet och bänka er framför TVn.

A3 Basket vs. Luleå Basket
16 mars 18.00
Umeå Energi Arena
Se matchen live på SVT Play HÄR.