Norrlandsderby!

2021-11-18

Äntligen är det dags match igen efter ett två veckor långt landsuppehåll. Imorgon, fredag, välkomnar vi A3 Basket till Luleå Energi Arena i vad som lär bli en av grundseriens tuffare matcher. 

Umeålaget A3 Basket har efter sin första förlust mot Mark Basket i premiären gått som tåget och står för fem raka vinster av sex spelare matcher. Att ställas inför en motståndare av Umeås kaliber så snabbt efter ett länge matchuppehåll kommer bli en utmaning.

Av Umeås trupp har tre spelare representerat sitt land under landslagsuppehållet. Abigail Asoro kunde vi se i det blågula linnet i kvalmatchen Sverige-Lettland. Ama Degbeon ingick i Tysklands landslag och Vasiliki Louka drog på sig Greklands linne. I Luleå Energi Arena har det också saknats några bekanta ansikten. Ellen Nyström, Josefin Vesterberg, Sofia Hägg och Fanny Wadling blev kallade att representera Sverige och tillsammans med vår heach coach, tillika en av fyra förbundcoacher, Robin Sandberg begav de sig mot Södertälje och senare Riga, Lettland. Sedan i måndags har truppen tränat fulltaligt och haft siktet inställt på en intensiv helg och en utmanande fredagsmatch.

“En fantastisk basketfest väntar i Luleå Energi Arena när Umeå gästar oss för en riktigt toppmatch!” säger Robin Sandberg och fortsätter: “Det ska bli roligt att få börja med en så här pass viktig match och det gäller att vi startar på samma nivå som vi slutade innan uppehållet.”

Som om en toppmatch inte vore nog för en helg så möter vi dessutom serietvåan Mark redan på söndag i deras hemmaborg. Om det mötet säger coach Sandberg så här: “Söndagens match mot årets överraskning, Mark Basket, blir också en tuff utmaning. Framförallt när det är på bortaplan och i kombination med tidsaspekten, det vill säga två matcher på mindre än 48 timmar. Det är självklart inte optimalt men något vi ska kunna hantera. Jag ser fram emot två riktigt, riktigt bra möten den här helgen!”

Luleå Basket vs. A3 Basket
19 november 19.00
Luleå Energi Arena

KÖP DIN BILJETT HÄR!