Nu då?

2022-01-31

Idag var det inte vår dag helt enkelt. Detsamma kan man verkligen inte säga om Wetterbygden som tog varje chans de fick att koppla grepp om matchen.

Inte en sekund fick man slappna av ikväll. Matchen var jämn från första till sista sekunden och ledningen var aldrig större än fem poäng för hemmalaget. Wetterbygden spelar aggressivt och tar till vara på varje chans som ges. För ikväll handlar det lite om det – vi ger bort för många chanser. Rytmen är inte vad den borde bara, skotten satt inte som dom skulle (måste, en match som denna) och då jobbar man i uppförsbacke.

Mot slutet av tredje perioden tar vi ledningen och ser ut att kunna reda ut det hela till vår fördel. Men med flera viktiga spelare ute ut rotationen på grund av fouls och skador blir vi för sköra. Fjärde perioden är som en kulmination av de tre tidigare. Tempot och desperationen är högre och mer närvarande än någonsin och nu är goda råd dyra. Erica Iderstål sänker en trepoängare med 25 sekunder kvar, och därefter följer en rad röriga sekvenser där Wetterbygden kämpar till sig fördelen och kan säkra vinsten. Sammanfattningsvis är det en helt fantastisk prestation av hemmalaget.

“Jag har väntat på den här matchen”, sa Robin Sandberg i halvtid. Och visst är det ju så, för om vi ska vara helt ärliga med oss själva så behövde vi den här matchen. En förlust är aldrig roligt, men det betyder inte att den inte kan vara nyttig.

Så, nu då?

Nu gör man om förlusten till erfarenhet. Vilket man behöver i ett slutspel. Och vi skaffar oss den erfarenheten hellre nu, än i april. Det är ett som är säkert.

Wetterbyden – Luleå 75–71
(18–18, 17–17, 20–18, 20–18)

Poäng, Luleå: Bria Goss 21, Ellen Nyström, 17, Brooke Mccarty-Williams 14, Fanny Wadling 11, Sandra Hedlund 3, Josefin Vesterberg 3, Moa Erlandsson 2.

Poäng, Wetterbyden: Tyra Whitehead 25, Taylor Brown 19, Ashley Harris 12, Erica Iderstål 10, Ebba Sjökvist 6, Ashley Taia 3.