Nyckelspelaren klar för två säsonger till

2019-05-15

Idag skrev Vråkenfostrade Allis Nyström på för Luleå Basket i två säsonger till. Allis har varit en nyckelspelare under många år och en stor del av klubbens fem SM-guld. Hon är en kulturbärare och ikon i basket-Luleå och vi är så glada över att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss.

Hon var bara 17 år gammal när hon drog på sig Luleå-linnet första gången. Nu vid 26 års ålder gör hon sin nionde säsong i klubben och hon är en enormt viktig byggsten i det pågående lagbygget.

”Det är en grym nyhet att Allis har skrivit på och jag är jätteglad över att hon vill fortsätta med oss. Allis var, och är, en viktig pusselbit för mig då hon har varit en stor del av resan Luleå Basket har gjort. På planen kommer vi få en tvåvägsspelare som kommer bidra på alla sätt”, säger head coach Robin Sandberg.

”Det är jättekul att äntligen ha kontraktet klart och jag ser fram emot att få börja spela igen. Min rehab har gått bra utan bakslag och nu längtar jag ut på planen igen. Klubbens satsning känns helt rätt och jag tror att det kommer bli något helt annat nästa säsong. Det blir kul!”, säger Allis Nyström

”Det känns väldigt bra att vi fått klart med Allis i ytterligare två år. Innan skadan såg hon riktigt bra ut och spelade på landslagsnivå. Jag tror att hon kommer ligga på den nivån igen kommande säsong. Den energi hon tillför på planen är guld värd”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

NAMN: Allis Nyström
FÖDD: 1993
POSITION: Forward
LÄNGD: 185cm
MODERKLUBB: Vråken BK
LAND: Sverige

STATISTIK 17/18: 27 matcher, 23 minuter, 11,1 poäng, 9,1 returer och 1,7 assist.

Allis Nyström