Nyström är tillbaka

2022-03-10

Imorgon möter vi Visby Ladies i vår hemmahall i Luleå. Visby var det första lag vi mötte i seriepremiären i september, vilket nu känns som evigheter sedan.

Seriesegern är vår sedan två matcher tillbaka vilket betyder att de tre återstående drabbningarna kan användas till finslipning inför första kvartsfinalen den 26 mars. Vi vet inte ännu vem vi möter, tabellen är tight och det står just nu mest troligt mellan Högsbo, Mark eller Eos. Men bollen är rund, som man brukar säga, och mycket kan hända.

Inför morgondagens match är Allis Nyström äntligen tillbaka i spel efter en muskelbristning i vaden som hindrat henne från träning och match sedan vi mötte Wetterbygden i januari. Under veckan som gått har hon äntligen kunnat köra fullt ut utan problem vilket betyder att imorgon får Luleåpubliken äntligen se henne på planen igen!

“Det känns himla kul att få vara tillbaka på planen igen. Veckan med träningar har känts bra och jag ser fram emot att få spela match framför våran fantastiska publik!”, säger Allis Nyström om att vara tillbaka.

Det enda smolket i glädjebägaren inför imorgon är att Fanny Wadling inte kommer till spel efter en befarad knäskada. Nu väntar vila och undersökningar innan vi vet helt säkert vad det är. Med andra ord så möter Visby inte en fulltalig trupp imorgon. Det gästande laget har haft en liten formsvacka med fyra förluster som bröts senast i lördags mot Helsingborg då de vann med 63-56 vilket sätter dem på en sjätteplats i tabellen med 13 vinster och 10 förluster. Utmaningen imorgon är att kontrollera Jessica Kelliher som är ligans high scorer med 24,1 poäng/match, tätt följt av vår egen Brooke McCarty-Williams. Visby har en kompetent trupp som visat vad det går för mer än en gång i år.

“Ny match imorgon där fokus blir byggandet inför kommande slutspel. Vi kommer lägga fokus på oss själva men också några anpassningar inför slutspel och motståndet. Visby har fått tillbaka fullt lag vilket gör att det blir en svårare nöt att knäcka än man kan tänka sig! Kul att också få se Allis tillbaka i linnet redan nu, det betyder att även hon har tid på sig att växa in i slutspelsformen”, säger Robin Sandberg.

LBBK vs. Visby Ladies
11 mars 19.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR. Se matchen live HÄR.