One down, one to go

2023-03-23

Den första kvartsfinalen mot Mark Basket var avgjord efter 2 minuter och 15 sekunder. En snabb 13-0 run på gästerna och de kunde aldrig jaga ikapp. Nu väntar andra kvartsfinalen i Kinna, i en hall som kan erbjuda en stark sjättespelare.

Det var ingen tvekan om saken igår, laget kom ut på tårna igår. Mark gjorde sina första poäng när klockan visade 07:35, men då hade vi redan pillat i 13 pinnar. Mark anlände med en tunn trupp till Luleå Energi Arena, endast sju personer och visst blir det tungrott att möta ett lag där alla kan rotera in och producera. Mark visade dock prov på att dom är ett lag att räkna med, trots en mager laguppställning. Ett bra skytte, faktum är att de sköt bättre än oss igår, och en hög högsta nivå gjorde att de kröp närmre i tredje perioden. Vi vinner fjärde perioden med endast fyra poäng, men skadan är redan skedd och segern är vår sen länge. Det gör att det nu står 1-0 i matcher i kvartsfinalserien vilket ger oss en chans att avgöra imorgon när vi beger oss mot Kinna och Mark Baskets hemmaborg.

“Överlag en bra match igår. Vi tar med oss många bra minuter, förutom en plump i tredje perioden som vi inleder rätt dåligt. En sådan här match är skyttet en stor faktor för oss, då de låter oss skjuta nästan 50% catch and shoot. Den här matchen börjar väldigt högprocentig, den dippar sedan vilket påverkar matchbilden och hur pass mycket vi kan dra ifrån resultatmässigt. De gör det bra igår, de skapar bra lägen åt deras skyttar och skjuter bättre än oss igår. Det är en viktig faktor för dem och se upp för imorgon”, säger Robin Sandberg efter matchen.

Mest glädjande igår var dock Allis Nyströms comeback. Det går inte att understryka nog hur viktig hon är för oss, i så många aspekter, och det är glädjande att se hennes energi ute på planen igen.

“Allis gör en bra match. Det som gör mig mest glad är att se att hon kliver in och är aktiv i spelet. Hon gör många bra aktioner med några misstag, vilket behövs för att komma dit vi vill på ganska kort tid. Otroligt kul att kunna matcha in henne igen”, säger Sandberg.

“Det känns otroligt kul att vara tillbaka på planen igen. Publiken gav mig så mycket energi igår och jag ser fram emot ett långt slutspel tillsammans med laget”, säger Allis Nyström efter matchen.

Smolket i glädjebägaren var dock Josefin Vesterbergs fotskada, där skadeläget inte är allvarligt men för säkerhets skull kommer hon inte till spel imorgon. Vi håller tummarna för att försvarsspecialisten är tillbaka snabbt då hon svarade för en fantastisk match igår innan hon olyckligt nog fick linka av planen.

Kvartsfinal 2:3

Mark Basket vs. Luleå Basket
24 mars 19.00
Kinnahallen

Se matchen live här

Matchreferat