Övertygande lagvinst mot Visby

2019-12-13

Det blev en riktigt fartfylld start på matchen idag. Vi satte tempot direkt och tvingade Visby att jaga oss genom hela första perioden. 

Luleåpubliken fick se en stabil lagseger ikväll. Vi fortsätter och hålla motståndarna på låga poäng och tar hela tiden steg i rätt riktning utvecklingsmässigt. Trots en rejäl dipp i andra perioden där Visby nyttjar vår svacka och vinner med 15-23 så lyckades vi hämta upp och dra ifrån ytterligare en gång och stänga matchen med 98-51. Glädjande är att se att alla elva ombytta spelare kommer till spel, varav fem gör tvåsiffrigt med poäng och Vesterberg och Slaughter krigar hem varsin dubbel-dubbel.

Utmärkande idag är Felicia Ponturo som gör en riktigt bra match, producerar 11 poäng och är som vanligt ett monster i försvaret.

Det var en härlig offensiv prestation idag av många händer. Vi fick äntligen till det i en match där flera presterar och vi kommer behöva det i framtiden. Därför tycker jag matchen var väldigt bra och något att bygga vidare från. Defensivt så gör vi ytterligare en bra match där vi håller motståndarna på 51 poäng. Snittet defensivt är verkligen något vi ska ta med oss idag där vi nästan ligger under 60 poäng match. Det viktigaste är att fler och fler kommer på plats och vi börjar verkligen hitta varandra bättre”, sammanfattar Robin Sandberg matchen.

Luleå Basket vs. Visby 98–51 (32–13, 23–13, 25–4, 26–11)

LBBK: Milica Jovanovic 14, Josefin Vesterberg 14, Ivey Slaughter 12, Matilda Ekh 12, Felicia Ponturo 11, Natisha Hiedeman  9, Chioma Nnamaka 8, Emma Karamovic 7, Jenny Södersten 6, Matilda Åhlberg 5.

Visby: Alexa Middleton 17, Micheline Mercelita 10, Julie Spencer 8, Jaycee Coe 5, Johanna Persson 4, Caroline Danielsson 3, Camilla Kilinc 2, Jonna Raflund 2.

Svenska Basketligan
Matcher