Övertygande seger i första kvartsfinalen

2022-03-26

Det blev en övertygande seger i första kvartsfinalen mot Högsbo, trots en något trevande inledning i den första perioden.

Gästande Högsbo inleder den första kvartsfinalen riktigt skarpt idag. De kommer väl förberedda för vår kända bollpress och läser och löser den väl. Nyckeln till ett bra anfall sitter, så som det ofta gör, i försvaret för oss ikväll. Och det dröjer lite innan vi får intensiteten och pressen där vi vill ha den. När det väl händer börjar bollarna rulla vår väg.

Högsbos Korinne Campbell inleder matchen på ett storartat sätt och har med sex gångna minuter av första perioden gjort Högsbos samtliga 8 poäng. Med två och en halv minuter kvar av perioden är ställningen 13-13 och nu gäller det att få stopp på  Campbells framfart så snabbt som möjligt. Det kommer i form av en gemensam insats med Josefin Vesterberg i fronten som tätar igen färgen och står får flera viktiga blockar och forcerade turn overs för Högsbos del. Det är här någonstans som vi börjar så sakteliga äta oss in i matchen.

I andra kommer rycket och vi kan dra ifrån Högsbo rejält, och efter det är det egentligen aldrig nära igen. Trots foulproblem ror vi skeppen i hamn med trygga 101-66. Ett fulltaligt lag gjorde definitivt susen ikväll och tillsammans med den lilla extra krydda som slutspel bidrar med så gör vi en av våra bättre prestationer ikväll.

Nu väntar en resa söderut mot Göteborg redan imorgon, för på måndag väntar returmötet i Gothia Arena. Matchbollen är vår, men lyckas Högsbo kvittera står vi inför en tredje och avgörande kvartsfinalrysare den 31 mars. Vi har mött Högsbo i en liknande batalj förr, och vi gör helst inte om det.

Kvartsfinalerna i SBL Dam spelar bäst av tre.