Övertygande seger trots svajigt skytte

2023-04-02

Det blev vinst till sist i den första semifinalen mot Östersund. Trots svajigt skytte och lite sega ben blev segermarginalen övertygande.

Det här med att vila sig i form verkar inte vara Luleå Baskets grej. Åtta dagars uppehåll hade satt sina spår och vi var allt annat än på tårna när matchen startar. Faktum är att det krävs en ordentligt upprörd head coach och en välbehövlig time out innan vi kliver upp i försvar och börjar likna oss själva. Trots det har Östersund bara en knapp ledning under en ännu knappare tid och vi kan stänga igen första perioden med 12 poängs övertag. När det är dags för halvtidsvila är ledningen utökad till 22 poäng.

Men det är i tredje perioden vi visar var skåpet ska stå på riktigt. Östersund får inte lov att göra mer än fem poäng medan vi svarar för 23. Ett intensivt försvar stressar sönder gästerna och vi jagar fram 25 turn overs innan matchen är slut. Trots att vårt skytte är allt annat än godkänt, endast fyra av 26 trepoängare satt idag till exempel, så kan vi stänga ner första kvartsfinalen med 29 poäng. Därmed står det 1-0 i matchserien. Redan nu på tisdag väntar nästa match, även den på hemmaplan, med uppkast. 18.30.

“Defensivt gör vi en riktigt bra match idag. Vi kommer upp i hög intensitet och lyckas hålla det under nästan alla fyrtio minuter idag. Skyttet är ju självklart något som vi inte är nöjda med, men starkt av oss att ändå vinna med bekväma siffror. Nu gäller det att vi fokuserar på tisdag. Vi måste vara redo och har inte råd att bli bekväma. Vi måste leverera samma defensiva prestation även då och komplettera det med ett högprocentigt skytte”, säger Robin Sandberg.