Poängfest på hemmapremiären

2022-10-14

Det fanns en hel del att bevisa inför kvällens hemmapremiär i Luleå Energi Arena. Förra veckans match mot Mark lämnade en hel del att önska samtidigt som vi vet att vi kan prestera mycket bättre. Och det gjorde vi idag.

Kvällens match i Luleå Energi Arena började med en minst sagt poängfattig stund. Efter två spelade minuter var ställningen fortfarande 0-0 och det var en märkbart irriterad head coach vid hemmabänken. Med sedan kom islossningen och då gick det snabbt. Redan efter första perioden kopplade vi grepp om matchen och det var svårt för Högsbo att skapa flyt i sitt egna spel.

“Vi studsade tillbaka riktigt bra idag! Dels i den defensiva insatsen men också att vi har lite mer flyt offensivt är skillnaden på en platt match och en riktigt bra hemmapremiär. Det var viktigt att studsa tillbaka och idag är den defensiva insatsen är nästa perfekt”, säger Robin Sandberg.

Idag var det nog ingen som inte kände igen Luleå Basket. Rotationerna i försvar satt som de skulle och vi pressade Högsbo till gränsen i fyrtio minuter. Vi spelade precis som vi ville med andra ord, och det funkade. Ett viktigt kvitto inför höstens kommande möten, där några väger lite tyngre än andra. Så som revanschen på Norrköping på hemmaplan kommande lördag, för att inte nämna Svenska Cupen-matchen mot Södertälje i november.

“Det var ett lag som vann matchen idag, alla presterade på olika sätt vilket också var viktigt. Vi jobbade på i 40 minuter med lite lärdomar att ta med sig till tre viktiga och tuffa matcher framöver. Riktigt bra energi från bänken och publiken och jag hoppas vi ses nästa lördag då mästarna Norrköping kommer på besök!” avslutar Sandberg.

Poängen, Luleå: Brooke Mccarty Williams 33, Bria Goss 27, Tilda Trygger 11, Allis Nyström 9, Ellen Nyström 6, Fanny Wadling 6, Felicia Ponturo 5, Josefin Westerberg 4, Sofia Hägg 4, Eira Borgh 1.

Poängen, Högsbo: Davida Dale 16, Devon Nicole Brookshire 14, Emma Ström 10, Hanna Halilovic 5, Louise Noaksson, Elin Fredriksson 5, Makolla Bagayegou 4, Lovisa Djurström 2.

Publiksiffra: 1 527.

Nästa match spelas 22 oktober mot Norrköping Dolphins. Det är även vår Rosa match där vi, tillsammans med SBL Dam, samlar in pengar till förmån för forskningen mot bröstcancer. Köp biljett HÄR.

Matchreferat