PONTURO ÄR REDO FÖR NÄSTA SÄSONG

2020-07-01

Idag blev det klart att Vråken-fostrade Felicia Ponturo skriver på för ännu en säsong i Luleå Basket. Den effektive försvararen gör sig därmed redo för sin tredje säsong i Luleå Basket.

Efter att ha fått avslutningen av säsongen spolierad av en axelskada har fokus legat på rehabilitering och kommande säsong. Allt har gått enligt plan och vi ser fram emot att få se Felicia tillbaka på planen när SBL Dam startar igen. Under fjolåret snittade hon 4,1 poäng, 3,2 returer och 2,9 assist.

– Jag ser fram emot min tredje säsong i Luleå Basket. Med ett roligt och fartfyllt lag kommer vi att slåss om guldet i en förväntat tuffare och jämnare liga. För min egen del slutade fjolårets säsong alldeles för tidigt på grund av den axelskada jag ådrog i julas och opererades för i mars. Med en längre rehab period i bagaget har jag fått tid att jobba ytterligare med min fysik och jag känner mig snabbare och starkare, vilket förhoppningsvis ska gynna mig på basketplanen, säger Felicia Ponturo.

Ifjol var Felicia uttagen till Framtidslandslaget som i augusti spelade två matcher mot Danmarks seniorlandslag.

– Det ska bli spännande att följa Felicias resa kommande säsong. Hon har alla möjligheter att ta stora steg i sin utveckling. Dessutom har hon ett engagemang och driv för sporten som är utöver det vanliga och verkar ständigt för att utveckla Luleå som basketstad, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Ytterligare en svenska pjäs som jag tror kommer fortsätta surfa på vågen från förra året. Felicia tog stora steg under första halvan av säsongen och kommer kunna bygga vidare på det under nästa år. Jag ropade äntligen under förra året och jag tror Felicia kommer göra det under nästa år. Äntligen kommer hon få ha bollen, äntligen kommer hon få skapa samtidigt som hon spelar aggressivt försvar. Defence, Defence, Defence men också Äntligen, Äntligen, Äntligen, säger Head Coach Robin Sandberg.

Felicia Ponturo