Ponturo stannar två säsonger till

2019-04-17

Idag blev det klart att Vråkenfostrade guarden Felicia Ponturo skriver på för två säsonger till i Luleå Basket. Felicia gör därmed sin fjärde säsong i SBL och sin andra i Luleå-linnet.

Under säsongen 2018/2019 snittade Felicia 16:42 spelminuter, 4 poäng, 2 assists och 2,1 returer. Det är riktigt glädjande att Felicia väljer att förlänga sitt kontrakt med oss. Hon är en ung och välskolad basketspelare med en ljus framtid framför sig. Dessutom har hon ett engagemang och driv för sporten som är utöver det vanliga och verkar ständigt för att utveckla Luleå som basketstad. Vi ser fram emot att få jobba tillsammans med Felicia inte bara under en utan två säsonger.

”Vi är glada att knyta till oss Felicia Ponturo de kommande två åren. Felicia har de fysiska förutsättningarna för att lyckas och i kombination med hennes träningsvilja är hon en spelare vi tror mycket på. Hon har alltid varit en ”defensive stopper” och nu hoppas vi att hon ska ta nästa steg i karriären hos oss, ” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

“I Norrbotten finns det få efternamn som symboliserar lika mycket hjärta för basket och föreningsliv som Ponturo. Att få signa Felicia som brinner för sociala projekt i skolor och i idrottshallar är den perfekta första pusselbiten som vi vill bygga Luleå Baskets förebildsarbete kring kommande säsong”, säger projektansvarig Calle Norrbin, Luleå Basket.

“Jag ser framemot ett nytt år med Luleå Basket. Att spela i sin hemstad, för den fantastiska publik och stöttning vi har, är någonting unikt och efter den gånga säsongen är jag mer revanschlysten än någonsin!” säger Felicia Ponturo.

NAMN: Felicia Ponturo
FÖDD: 1997
POSITION: Guard
LÄNGD: 168cm
MODERKLUBB: Vråken BK
LAND: Sverige

STATISTIK 18/19: 22 matcher, 16:42 minuter, 4,0 poäng, 2,1 returer och 2,0 assist.

Felicia Ponturo