Returen i Götet

2023-01-19

Vi har passerat årsskiftet och det betyder i regel att vi har några returmöten att se fram emot – först ut är Högsbo. I hemmapremiären mot Högsbo i höstas gick vi segrande ur striden och nu är det deras tur att ha en sjätte spelare med sig. 

Efter hemmapremiären mot Högsbo sa coach Robin Sandberg så här:
“Vi studsade tillbaka riktigt bra idag! Dels i den defensiva insatsen men också att vi har lite mer flyt offensivt är skillnaden på en platt match och en riktigt bra hemmapremiär. Det var viktigt att studsa tillbaka och idag är den defensiva insatsen är nästa perfekt”. Vi kom då precis från en tuff förlust i säsongens första match mot Mark och hade allt att bevisa när Högsbo gästade oss i oktober. Sedan dess har detaljerna slipats och vi har kompletterat truppen med Mehryn Kraker efter beskedet att Allis Nyströms skada är allvarligare än först befarat.

I skrivande stund har vi inte förlorat en match sedan den där plumpen i protokollet tidigt på säsongen. Ska tio raka segrar bli elva när Sandberg återvänder till sin tidigare klubb?

“Högsbo borta är alltid en svårt match, tuff resa och ett lag som har kontinuitet i spelartruppen. Vi kommer från många bra prestationer men behöver vara lite mer på tårna vid start för att få matchen dit vi vill. Det finns saker att jobba på, saker att testa och det finns en del små detaljer som vi behöver lägga till, och samtidigt bibehålla våra stora pusselbitar. Vi åker med 9 spelare och hoppas självklart på en bra insats och vinst”, säger Robin Sandberg.

Högsbo Lions vs. Luleå Basket
21 januari 18.00
Gothia Arena, Västra Frölunda

Se matchen live här!