Returmöte mot nykomligen Sjuhärads Basket

2023-02-21

Det har blivit dags att bege sig mot Borås för näst sista bortamatchen innan det blir dags för kvartsfinalerna. Det är Sjuhärads Basket som står för motståndet – seriens nykomling.

Sjuhärad ligger just nu på tionde plats i tabellen med vinster mot Visby Ladies, Mark och Norrköping. Vi tog ett kraftigare tag om serieledningen efter vår vinst mot Södertälje BBK och så här i slutet av en grundserie är alla matcher viktiga. Inte minst för poängen men också för att sätta de allra sista detaljerna och toppa formen inför ett förhoppningsvis långt slutspel.

Sjuhärad har starka profiler i Elin Ljunggren och Paula Juhlin, tidigare stjärnor i Alviks silverlag från säsongen 20-21. I laguppställningen hittar vi även ett Luleå-ansikte i Moa Erlandsson. Tidigare Svenska mästaren, Luleå Basket Ungdom-alumn och Luleå Basket-spelaren som flyttade söderut inför årets säsong.

Vi mötte Sjuhärad senast den 16 november och vann med 113-56, så för Sjuhärad handlar det här mötet om revansch. Deras sista matcher inför slutspelet handlar om att försöka greppa en biljett till kvartsfinalen och kommer utan tvekan göra sitt yttersta för att ta sig dit. Det behöver vi se upp för.

Sjuhärads Basket vs. Luleå Basket
25 februari 17.00
Boråshallen

Se matchen online.

Inför match