Revanschkänsla inför semifinalen i Svenska Cupen

2023-01-27

Det har blivit dags för Final Four i Svenska Cupen. Som motståndare står regerande cupmästaren, tillika laget som slog ut oss i semifinalen 2020, Alvik Basket.

Första matchen i Svenska Cupen spelades för vad som känns som en evighet sidan. I början på oktober slog vi ut RIG Luleå, avancerade vidare till kvartsfinal där vi valde tuffast möjliga motstånd – Södertälje BBK. Men inte ens årets storfavoriter kunde hindra oss på vår väg till finalhelgen i Norrköping. Nu står bara Alvik emellan oss och en finalplats. Ett lag som vi mött väldigt nyligt och ett motstånd som alltid lockar fram en extra gnista av rivalitet.

På sin väg mot Final Four har Alvik Basket först krossat RIG Mark i gruppspelet. I kvartsfinalen knep de efter en rysligt spännande match som slutade i förlängning, finalplatsen framför nästan på IK EOS. Nu väntar alltså vi, på andra sidan mittlinjen. De två senaste matcherna har vi vunnit med siffrorna 92-50 och 114-52. Men trots stora siffror ska man inte räkna bort Stockholmarna enligt coach Sandberg.

“Vinna eller försvinna är vad som gäller, och allt kan hända i en utslagsmatch. Vi har haft två starka insatser mot Alvik i SBL och jag känner mig trygg i vad vi kan prestera. Det ska bli intressant att se vad Alvik har kokat ihop inför helgen, och jag är helt övertygad om att deras mål är samma som vårt. Att ta sig till final. Speciellt som de regerande mästarna de är…” Säger Sandberg.

Svenska Cupen sänds av Sportbladet och du kan se matcherna HÄR.

 

Spelschema

SEMI 1 28 januari 14.30

Luleå Basket vs. Alvik Basket

SEMI 2 28 januari 17.00

Norrköping Dolphins vs. Östersund Basket

FINAL 29 januari 15.00

Svenska Cupen