Rivalmöte och finalrepris

2022-10-21

Imorgon välkomnar vi Norrköping Dolphins till Luleå Energi Arena. Sist lagen möttes är en dag Norrköping gärna minns och en vi använder som bränsle. Vi vill ha revansch.

Sista matchen i slutspelet förra året ligger fortfarande nära i minnet. Först i form av en förlust man måste bearbeta. Men nu en förlust som kan liknas vid bränsle på elden. Och imorgon kan vi äntligen utkräva revansch. Att vi dessutom får möta Norrköping redan nu och så här tidigt på säsongen är bara bra om man frågar coach Sandberg.

“Jag tycker det är dels väldigt roligt med en match som denna så tidigt på säsongen, men framför allt är det bra att matchas tufft direkt. Norrköping som var förra årets vinnare och tog oss lite på sängen förra året. Så det finns revansch att utkräva på lördag. Norrköping har som många andra lag bytt amerikanskor inför i år men samtidigt fått in några spännande och rutinerade svenska spelare. En ny utmaning på en ytterligare nivå. Det blir spännande!”

Ja, det stämmer att Norrköpings mest tongivande spelare från från förra året – Akienreh Johnson, Taylor Murray, Kate Oliver och Jaelyn Brown – saknas i uppställningen inför säsongen 2022-2023. Fyra oerhört kompetenta spelare som alla starkt bidrog till att guldmedaljerna hängde runt Norrköpings hals när finalserien tog slut den 27 april tidigare i år. Kvar i laget sen ifjol finns dock kulturbäraren Rakel Gyberg som, tillsammans med Matilda Ståhl,  Matilda Åhlberg, Saga Eklöv, Filippa Tilliander och Julia Lenngren, nu kompletteras av fyra nya spelare.

Först och främst återvänder Lovisa Hjern till sin moderklubb efter spel i Tyskland och Spanien. Dessutom har Norrköping lyckats signa Sofie Ljungcrantz som tidigare spelat för IK Eos. Denna svenska trupp kompletteras i år med två amerikanskor i form av guarden Lexi Held och den 193 cm långa centern Brandi Harvey-Carr. Det blir spännande att se vad Norrköping kan prestera imorgon när vi välkomnar dem till Luleå Energi Arena.

Luleå Basket vs. Norrköping
22 oktober 18.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR och boka bord i restaurangen HÄR.

Se matchen live HÄR.

Inför match