ROBBI RYAN KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2023-07-10

Den amerikanska guarden Robbi Ryan har skrivit kontrakt med Luleå Basket. Den tidigare Arizona State University spelaren anländer i början av september.  

Efter en framgångsrik collegekarriär där Ryan samlade ihop 1127 poäng och 103 3-poängare gick hennes karriär vidare till Europa och den isländska ligan. Därefter har hon spelat i Australien i både NBL One West och WNBL. Just nu spelar hon i Joondalup där hon snittar 20,2 poäng, 5,2 returer, 4,3 assist och 1,4 steals. Samtidigt som hon skjuter fina 58,8 % på 2-poängarna och 38,8 % på 3-poängarna.

– I couldn’t be more excited to be joining Luleå Basket. I’ve only heard great things about the club and the people who surround it. I’m looking forward to seeing what I can help bring to the team, säger Robbi Ryan.

– Robbi har en hög offensiv kapacitet och kommer bidra med poäng, returer och assist. Hon har dessutom ett högprocentigt skytte vilket är en viktig aspekt i dagens basket. Jag är övertygad att hon kommer passa bra in i vår spelstil, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Robbi är en spelare som jag är otroligt glad över att få coacha nästa säsong. Hon är en spelare som det har gått väldigt bra för på en kort tid under sin karriär. Robbi kommer senast från Australien som är en tuff liga med hög nivå. Hon kommer kunna bidra med offensiv spets men också en tuffhet och styrka defensivt, säger head coach Robin Sandberg.