Rysarförlust mot Västerbottningarna

2019-10-03

Precis som förutspått blir det en tuff drabbning när topplagen från norr möter varandra. Den här gången är det A3 som har hemmaplansfördel och det blir en tuff start på matchen. 

Hemmalaget öppnar starkt och skapar ett övertag tidigt i första quartern. Efter en time out hittar vi rytmen igen och kämpar oss sakta men säkert tillbaka in i matchen för att sedan kunna sätta ordentlig press på A3 när vi lyckas stänga andra quartern med en poängs ledning.

“Tuff förlust borta i Umeå,” säger Robin Sandberg. “En match som präglades av starten där vi gör enkla misstag som gör att A3 får styra matchen. Vi gör ett bra jobb med att komma tillbaka in i fighten, framför allt defensivt, vilket gör att vi leder med en poäng inför andra halvlek.”

Andra halvlek blir minst lika tuff, om inte ännu tuffare än den första. Umeås Lajahna Drummer och Alyssa Lawrence presterar riktigt bra och är svåra att kontrollera under korgarna. Trots att vi öppnar tredje quartern bra med Milica Jovanovic i täten som gör flera viktiga poäng så tappar vi greppet om matchen. Under fjärde perioden kan A3 utöka sin ledning till så mycket som 8 poäng och trots att vi gör en beundransvärd upphämtning så räcker det inte hela vägen. Matchen slutar i en riktig nagelbitare med slutresultatet 76-73.

“Tredje perioden är där vi förlorar matchen med att släppa in 25 poäng. Vi gör återigen en bra upphämtning under de sista minuterna och har möjlighet att ta det till förlängning med sista skottet”, säger Sandberg och fortsätter: “Det är starkt av oss att komma tillbaka och fortsätta spela men defensivt behöver vi göra en bättre prestation. Vi tar med oss bra perioder och lär oss av starten av båda halvlekarna. A3 gör en bra match idag och det ska bli intressant när båda lagen fått mer tid tillsammans.”

Värda att nämnas är Ivey Slaughter som ger Umeås Drummer och Lawrence en riktig fight under korgarna. Poängbäst i Luleå Milica Jovanovic med 20 poäng, tätt följd av Slaughter som producerar 19. Redan nu på onsdag väntar vi nästa skarpa läge när Norrköping Dolphins gästar oss.

“Nästa vecka kommer Norrköping upp till Luleå och då ser vi till att studsa tillbaka. Vi blickar framåt, lång säsong att se fram emot”, avslutar Sandberg.

A3 Basket Umeå-Luleå Basket  76-73 (19-15, 16-21, 25-20, 16-17).
Umeå: Lajahna Drummer 17, Alyssa Lawrence 16, Tiffany Brown 13, Jelena Ivezic 9, Tamara Radocaj 8, Sandra Hansson 7, Isabelle Edholm 6,
Luleå: Milica Jovanovic 20, Ivey Slaughter 19, Santa Baltokojiene 12, Josefin Vesterberg 8, Chioma Nnamaka 5, Allis Nyström 4, Matilda Ekh 3, Emma Karamovic 2.
Publik: 1.235 i Umeå Energi Arena.

Matcher
Svenska Basketligan