SANDBERG FORTSÄTTER

2020-03-23

Robin Sandberg skriver på för ytterligare en säsong som head coach för Luleå Basket. ”Jag går in med mer tro på vad vi gör”, säger Sandberg.

Luleåsonen Sandberg klev in som coach i år efter en succésäsong med nykomlingen Högsbo Lions som resulterade i ett SM-silver i fjol.

”Jag är väldigt nöjd med Robins prestation över säsongen. Vi hade högt ställda förväntningar på honom vilka jag tycker han har infriat. Han har vuxit in i kostymen under året och anpassat sig på ett bra sätt i en miljö med högt ställda krav. Nu är siktet inställt på kommande säsong och en minst lika bra prestation”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

”Det blir en fortsättning med Luleå Basket vilket jag är jätteglad över”, säger Sandberg. ”Förra året gav mig mycket lärdomar vilket gör kommande år spännande men också att jag går in med mer tro på vad vi gör. Förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga med liknande spelare och spelsätt vilket gör att vi kommer bli starkare och starkare.”

Sandberg menar att trots den osäkra verkligheten vi lever i just nu så kommer siktet alltid vara inställt på att leverera bra basket.

”Självklart är vi inne i en fas som är orolig och ovetande, framför allt vet vi inte riktigt vad som kommer hända i sommar eller kommande säsong. Vi har ansvar att vara försiktiga och sätta samhället först så vi kan återgå till någon normalitet. Det jag dock vet är att vi kommer vara så redo som möjligt för kommande säsong och bjuda på så mycket show, fart och fantastiskt lagspel som möjligt!”

Robin Sandberg