Sandra Hedlund förlänger med Luleå Basket

2022-09-02

Sandra Hedlund är klar för kommande säsong. Hedlund är en spelare som gått hela trappan från stadsdelsförening till Luleå Basket Ungdom, via Luleå Stars och nu också till Luleå Basket. Hedlund, som har gått NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Boden Basket. Ifjol blev det ett snitt på ca 8 minuter/match och 2 poäng i SBL Dam. Men hon spelade betydligt fler minuter i Basketettan med Luleå Stars där hon var en ledande spelare och bidrog stark till deras serieseger med ett snitt på 12,2 poäng, 4,4 returer, 2,8 assist och 2,2 steals.

– Det känns jättebra att förlänga med Luleå Basket. Inför kommande säsong är vi i stort sett samma lag som ifjol och den sammanhållning och glädje som finns i laget har jag aldrig tidigare upplevt under dom år jag idrottat. Nu vill jag bara att säsongen ska dra i gång så fort som möjligt så att vi kan påbörja en ny resa tillsammans, säger Sandra Hedlund.

Under fjolåret var Hedlund även med och tog guld i U-21 SM med Luleå Basket.

– Med Sandra får vi ytterligare en till lokal talang i truppen som får chans att växa. Och kombinationen med spel i både SBL och Basketettan kommer ge henne den möjligheten, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Sandra har varit med oss ett tag men gjorde hennes första riktiga säsong förra året. Sandra bidrog till lagets prestation och känsla men också ett sylvasst skytte som vi såg i både SBL och Basketettan ifjol. Jag hoppas hon och vi kan ta ett steg till kommande säsong, säger Head Coach Robin Sandberg.

Namn: Sandra Hedlund
Född: 2001
Position: Guard
Längd: 174cm
Land: Sverige

Sandra Hedlund